Johansen Monumenthuggeri - Norsk håndverk - Tradisjoner - Kortreist Natursten

Foto: Jarl M. Andersen

HISTORIEN

Johansen Monumenthuggeri ble startet i 1946 - av Olaf Johansen.

Bedriften gikk i arv til hans sønn, Johan Johansen som vi ser avbildet jobbende på "Ibsen" av Nils Aas. Etter Johan overtok hans sønn Øivind Johansen. 

Fra 2017 er det datter av Øivind, Vigdis Johansen som leder bedriften. 

På nittitallet ble det bestemt at bedriften skal satse på to produkter: egenprodusering av gravstener og levering av produksjonstjenester innen skulptur- og utsmykkingsprosjekter. 

I dag er vi 16 ansatte fordelt på to avdelinger. Skriftverksted og butikk ligger på Sandbakken og produksjonslokalene ligger i Skjeberg.

KORTREIST HÅNDVERK

Norge og Sverige bugner av flotte og solide natursten-sorter, og i det meste av vår produksjon bruker vi kortreiste materialer. Vi kan også levere sten fra andre deler av verden, men vi ønsker at bearbeiding gjøres av lokale håndverkere.

BEVARING AV STENHUGGERFAGET

Vi er stolte av våre røtter og jobber for å bevare det eldgamle håndverkerfaget der kunnskap har blitt overført fra generasjon til generasjon. Stenhuggerfaget krever tid, konsentrasjon og nøysomhet. Vi kombinerer gammel kunnskap og metodikk med ny teknologi og hjelpemidler.

GRAVSTEN

Vi leverer et bredt produktspekter av egenproduserte gravstener som alle kan tilpasses individuelle ønsker

PRODUKSJONSTJENESTER

Vi leverer produksjonstjenester innen skulptur- og utsmykkingsprosjekter, bygningssten med mer. Gjennom et tett samarbeid med nasjonale og internasjonale billedhuggere kan kunstnere leie plass og utstyr for å arbeide selv, eller om ønskelig blir hele jobben utført av oss etter deres modeller og tegninger. Vi kan bidra gjennom hele prosessen fra konstruksjon, bestilling av blokk og til montering. Vi leverer også tilpassede sokler til f.eks bronseskulpturer til en rekke norske og utenlandske billedkunstnere.

RESTAURERING

Det er ikke til å unngå at skulpturer, fasader og annet får skader og dermed må repareres. Vi har lang erfaring med restaurering av skulpturer, verneverdige bygg og andre stenarbeider, og påtar oss gjerne slike oppgaver.

ANDRE PRODUKTER

Vi leverer en rekke andre egenproduserte produkter som bl.a. trapper, vasker, ildstedplater, bassenger, fontener, vindusbrett, dekor og interiørartikler med mer.

VÅRE

ANSATTE

Følg oss på INSTAGRAM

@johansenmonument